Trugetur
Vi tar oss fram i høy snø, og utforsker naturen.
Sparktur
Et gammelt fremkomstmiddel. Tur i nærområdet.
Fatbike
Sykling på snø. En helt spesiell naturopplevelse.
Steinsliping og geologi
Fra gråstein til edelstein.

November – april

Vinterfjellet på sitt beste! Snø og kulde -  en vinterhimmel som er ubeskrivelig i blått og rosa, eventyrlig mørke kvelder med tindrende stjernehimmel og snø som knirker under skoene. Det må oppleves!

Vi legger vekt på at elevene skal få erfaring og kunnskap med ski, snø, naturen og fornuftig adferd og bekledning i vinterfjellet. Barna plasseres på grupper (samarbeid med klasselærer og leirskolelærer) når dere kommer på leirskolen. 

Skileik 2021
Fra aktiviteten skileik.
Fra aktiviteten steinsliping.
Fra aktiviteten steinsliping.

Aktivitetene må tilpasses vær- og føreforhold. Elevenes sikkerhet har 1. prioritet. I sterk kulde deles dagen opp med mindre utetid. Vi jobber kontinuerlig med aktivitetsprogrammet og dette betyr at nye endringer vil komme.

Lurt å øve på før leirskoleoppholdet

Klokka
Knyte skolisser
Legge på sengetøy
Overnatte hjemmefra
Smøre matpakke
Pakkeliste

På leirskolen går vi ut i all slags vær, så det er viktig å ha med klær som tåler kulde og vind. Tenk fornuftig, tenk ikke moteriktig. Vinter i høyfjellet kan være kaldt!

Pakkeliste Vinterriket

Webkamera

Vi har to webkameraer her på Brennabu som som viser området vårt. Det kan være lurt å følge med her for å se hvordan været er her oppe. Særlig i overgangene mellom vinter og vår, og høst og vinter.

Webkamera