Fatbike
Steinsliping og geologi
Zipline
120 meter lang
Seterkultur
Vi lager rømme og kinner smør

August - oktober og mai - juni

Museørene spretter om våren og løvet gulner om høsten. Fjellet og naturen gjør seg klar. En tid for store naturopplevelser og undring.  Kanskje får vi se en rype eller en elg på fjellturer. Fra juni til september inntas fjellet på Vaset av beitedyr. Vi legger opp til at elevene skal bli kjent med den unike stølskulturen i Valdres.

Vi lærer å kle oss og ta hensyn til både flora og fauna og å ferdes i fjellet. Det er også mange andre spennende ting å lære og prøve seg på - kanskje overskride sine egne grenser. 

Fortellerstund ved Vasetvannet, Vaset i Valdres. Brennabu leirskole
Fra magisk fortellerstund ved Vasetvatnet.
Fra aktiviteten stølskultur. Foto: Christine Stokkebryn
Fra aktiviteten stølskultur.

Aktivitetene tilpasses vær- og føreforhold. Elevenes sikkerhet har 1. prioritet. Vi jobber kontinuerlig med aktivitetsprogrammet, og dette betyr at endringer kan komme.

Lurt å øve på før leirskoleuken

Klokka
Knyte skolisser
Legge på sengetøy
Overnatte hjemmefra
Smøre matpakke
Pakkeliste

Vær med på pakkingen selv, så vet du hva du har med deg. På leirskolen går vi ut i all slags vær, så det er viktig å ha med klær som tåler kulde og vind. Tenk fornuftig, tenk ikke moteriktig.

Pakkeliste Stølsriket

Webkamera

Vi har to webkameraer her på Brennabu som som viser området vårt. Det kan være lurt å følge med her for å se hvordan været er her oppe. Særlig i overgangene mellom vinter og vår, og høst og vinter.

Webkamera