Foto: Christine Stokkebryn

Historien om Anastogo, Bendikstogo og Oddmundstogo

På Brennabu er det 3 mindre hytter, Anastogo, Bendikstogo og Oddmundstogo. De ble bygget i 1994 inspirert av hva OL på Lillehammer kunne gi oss av positive ringvirkninger på utleiemarkedet for hytter.

Eierne av Brennabu, Eivind og Elisabeth, har selv 3 barn; Ana, Bendik og Oddmund og det var da naturlig at hyttene ble oppkalt etter dem.

Stogo, betyr liten stue eller lite hus på valdresdialekt.

Oddmund, den eldste i flokken, gav navn til den største av hyttene. Den har 10 sengeplasser fordelt på 3 soverom og er også utstyrt med badstue.

Bendik- og Anastogo har 6 sengeplasser hver fordelt på 3 soverom.

Siden 1994 har nok disse 3 hyttene vært mye utleid til ferierende familier både fra inn- og utland. Men enda mere brukes de til innkvartering av skole-elever på leirskole-opphold.

Hyttene har naturligvis egen stue og kjøkkenkrok, men selv om leirskoleelevene får alle måltider servert i spisesalen på hovedhuset på Brennabu, så synes de fleste elevene på hytter at det er hyggelig med en egen liten stue og samlingspunkt for seg selv etter lange dager sammen med alle de andre.

Å ha elever på hyttene forårsaker en noe større grad av slitasje, men jevnlig vedlikehold er fulgt godt opp og da det nylig ble bygget til større tørkerom på de to minste hyttene, ble de enda mere attraktive for ferie- og fritidsmarkedet i helger og ferier.

Online booking av våre hytter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev