En veldig viktig del av det å være på leirskole, er å kose seg med god mat sammen med sine klassekamerater. Vi har derfor stort fokus på god, sunn og variert mat på Brennabu.

Til frokost blir elevene og lærere møtt med en buffet hvor en kan velge hva en ønsker – her skal det være noe for enhver smak. Og til frokost kan man kose seg med nydelig oppskåret frukt og grønt. Lunsjen lager man selv, akkurat så stor og god som man ønsker. Med stort aktivitetsnivå lærer man fort at en trenger stor matpakke.

Middagene er varierte og gode, og serveres også fra buffet, hvor man kan velge sine favoritter. Og på Brennabu er det fest hver dag, for her får man dessert alle dager! På kjøkkenet står de behjelpelige for store og små, uansett hvilke ønsker og behov man har.

Dietter
Elever med  matallergier, må gi beskjed til skolen. Skolene sender så diettlister til oss. Se link under eller egen side for ulike lister her.

Vi lager diettmat, religionsbetinget meny etc. - f.eks. lager vi mat med halalslaktet kjøtt til de elever som ønsker det. Ved spesielle allergier er det fint om skolen/ foresatte og leirskolen kan føre en dialog m.h.t. tilgjengelighet og behov for råvarer til diettmat i forkant av oppholdet.
Første måltid på leirskolen er middag på mandag.  Elevene må ha med tilstrekkelig med mat/matpakke  hjemmefra i forhold til at første måltid er middag fra kl. 17.30.

Siste måltid på leirskolen er frokost fredag der matpakke til hjemreisen blir smurt.

Diettliste

 

Fra barnemunn

"Luksus med oppskåret frukt"
"Bedre mat enn på hotell"
"Halalkjøttet var kjempe godt"
"Har du laget eget brød til meg?"

Kutt matsvinn 2020

Brennabu er med på prosjektet Kutt Matsvinn 2020 som handler om å redusere matsvinnet med 20 prosent innen 2020. Derfor veier vi alt matavfallet vårt og oppfordrer elevene til å kaste minst mulig mat.

Kutt Matsvinn 2020