Vaset Skiheiser ligger ca. 300 meter fra leirskolen. Dette er en slalåmbakke med to heiser, et barnetrekk og moderate bakker.

Alpint tilbys på Vinterleirskole - i januar, februar, mars og april.  Alpinanlegget eies ikke av Brennabu og de elevene som ønsker alpint må betale for denne aktiviteten. De som ikke velger alpint får et opplegg med steinsliping og skitur med spennende aktiviteter (dette må da velges bort av de som ønsker alpint).

Bakken er åpen kun denne ene dagen og det er ikke anledning til å benytte slalåmbakken i evt. fritid og kvelder. Ønsker en å benytte dette opplegget kan slalåm-/telemark-/snøbrettutstyr tas med hjemmefra. Utstyr kan også leies i alpinanlegget.
OBS! For skoler med 3 døgns opphold, utgår alpindagen med mindre annet er avtalt.

Leirskolen stiller med instruktører til aktivitetene i slalåmbakken. Det forventes at medfølgende lærere/ledere er med og tar ansvar i slalåmbakken - etter nærmere henvisning fra leirskolelærere.

Betaling/priser i slalåmbakken - vinter 2019/2020
Klasselærer samler også inn penger til heiskort og leie av utstyr. Betales samlet for klassen i skiutleia ved ankomst i alpinbakken. Betaling kan være både Visa og kontanter (unngå konvolutt med en og en elev).

Dersom klassen ønsker å motta faktura på e-post fra Vaset Skiheiser:

  • Oppgi regningsadresse
  • Mailadresse for faktura 
  • Kontaktperson

Og send denne informasjonen til post@vasetskiheiser.no eller ta den med på alpindagen.

Fakturaer som sendes i posten medfører kr. 60 i faktureringskostnader.

Heiskort
Prisen er 260,- pr. person (betales for 1 dag for å bruke heisene og bakkene).> Betales samlet for klassen i skiutleia. Medfølgende lærer betaler kr. 160,- når færre enn 15 elever betaler heiskort. Lærer kjører gratis når flere enn 15 elever betaler heiskort.

Bestilling av utstyr
Utstyret gjøres i stand på forhånd slik at lærer og elever skal slippe å bruke uforholdsmessig lang tid på tilpasning når de kommer i bakken. Liste over elever som skal i slalåmbakken med eget utstyr og liste over elever som skal leie utstyr fylles ut av klasselærer og sendes leirskolen i minimum 1 uke før ankomst. (Se lenke til høyre på siden). Leieskjema må fylles ut fullstendig og korrekt. Ved leie av slalåmski må antall kilo være notert slik at utleier får innstilt bindingene korrekt så de løser seg ut når de skal.

Innstilling av slalåmbindinger og lengden på ski/brett tilpasses middels ferdighet med mindre noe annet er notert på leieskjema.

Hjelmstørrelsen er som på hatter:
str. XS (53/54 cm), S (55/56 cm), M (57/58 cm), L (59/60 cm), XL (61/62 cm).

Ut- og innlevering av utstyr
Det avtales fast tidspunkt for hver klasse. Lærer møter ved både ut- og innlevering som skjer i skiutleia.

Kafeteria og kiosk i alpinbakken.
Det er servering av varm mat og drikke i kafeteriaen på skidagen.

 

Vaset Skiheiser

Leie av alpinutstyr

Priser (1 dag)
Komplett utstyr til slalåm, telemark eller snøbrett 240,-
Ski eller brett 190,-
Støvler 130,-
Staver  70,-
Hjelm gratis

Pris for utstyr som bestilles, men ikke hentes 160,-
Det er ikke fratrekk for hjelm/staver som ikke brukes i prisen for komplett utstyr.

Utstyrsleie/påmelding

Utstyr

Det er mulig å leie utstyr for de som har behov for det (se lenken over) eller man kan selvfølgelig ta med eget utstyr. For at vi skal kunne legge alle forhold til rette på best mulig måte (både for de som ønsker aktivitet i slalåmbakken og for de som ønsker annen aktivitet denne dagen) vil vi gjerne ha en bindende påmelding til slalåmbakken. Dvs. at også de som har eget utstyr melder seg på (se lenken i boksen over).

Leirskolelærerne har tilsyn og leder undervisning/instruksjon i slalåmbakken, både i slalåm, telemark og brett. 

De som velger aktivitet i slalåmbakken, skal være i bakken hele dagen – fra ca. 10.30 til 16.00. Vi gjør oppmerksom på at det kan være vanskelig å starte som nybegynner på brett – det å mestre brett både i heisen og bakken tar gjerne litt lenger tid enn vi har til rådighet denne dagen.

Ansvar og forsikring

Leietaker er ansvarlig for at utstyret leveres tilbake i den stand det ble leiet. Eventuell skade på utstyret må betales av leietaker. Klassen må selv sørge for eventuell forsikring. Det er mulig å tegne forsikring for skiutstyret i skiutleia for kr. 20 pr sett. Forsikringen dekker normal bruk. Det vil faktureres for uforsikret utstyr som blir ødelagt, etterskuddsvis. Leirskolen anbefaler foreldre og skolen å PÅBY bruk av hjelm.