På Brennabu strekker vi oss ekstra langt for at alle skal få komme på leirskole. Vi jobber stadig med utvikling og utbedring av våre tilbud og aktiviteter slik at alle elever skal ha godt utbytte av sitt opphold her hos oss.

Tilrettelegging for elever med spesielle behov
Klasselærer må være orientert om elever som kan ha vanskeligheter med spesielle aktiviteter. Opplegget vårt kan tilpasses elever med særlige behov, bevegelseshemninger o.l. i samarbeid med klasselærer, men vi har ikke ekstra ressurser å sette inn på enkeltelever. Elever med slike behov må få utløst slike ressurser fra hjemkommunen. Det er også her viktig å ha god kontakt med oss på forhånd.
Måltider på Brennabu
En veldig viktig del av det å være på leirskole, er å kose seg med god mat sammen med sine klassekamerater. Vi har derfor stort fokus på god, sunn og variert mat på Brennabu.

Til frokost blir elevene og lærere møtt med en buffet hvor en kan velge hva en ønsker – her skal det være noe for enhver smak. Og til frokost kan man kose seg med nydelig oppskåret frukt og grønt. Lunsjen lager man selv, akkurat så stor og god som man ønsker. Med stort aktivitetsnivå lærer man fort at en trenger stor matpakke.

Middagene er varierte og gode, og serveres også fra buffet, hvor man kan velge sine favoritter. Og på Brennabu er det fest hver dag, for her får man dessert alle dager! På kjøkkenet står de behjelpelige for store og små, uansett hvilke ønsker og behov man har.

Tilpasninger med dietter og allergier
Elever med  matallergier, må gi beskjed til skolen. Skolene sender så diettlister til oss. Se link under eller egen side for ulike lister her.

Vi lager diettmat, religionsbetinget meny etc. Vi lager f.eks. mat med halalslaktet kjøtt til de elever som ønsker det. Ved spesielle allergier er det fint om skolen/ foresatte og leirskolen kan føre en dialog m.h.t. tilgjengelighet og behov for råvarer til diettmat i forkant av oppholdet.

Første måltid på leirskolen er middag på mandag. Elevene må ha med tilstrekkelig med mat/matpakke hjemmefra i forhold til at første måltid er middag fra kl. 17.00.

Siste måltid på leirskolen er frokost fredag der matpakke til hjemreisen blir smurt.

Diettliste

Sykdom/allergi

I tilfelle det blir behov for elever å konsultere lege under leirskoleoppholdet må vi rekvirere drosje til og fra. Ved eventuell legekonsultasjon må vi ha fullt personnummer - 11 siffer. Vi ber om at medfølgende lærer sørger for å ha med slik informasjon/sørger for å ha lett tilgang til det.

Medisinering

Klasselærer/medfølgende leder må være ansvarlig for oppfølging av medisinering om elever ev. må ha det. Leirskolen har ikke kompetanse eller ansvar for at elever får riktig medisin til riktig tid.

Et lite lommeapotek med plaster, paracet m.m. er også lurt å ha med.

Bruk av rullestol

Vi kan tilrettelegge for rullestolbrukere. For best mulig tilrettelegging er det viktig at vi får vite mest mulig om eleven og type rullestol i god tid før ankomst. 

Sengevætere

Vi har tisselaken på alle senger på leirskolen, og man kan få låne ekstra sengetøy til skift. Klasselærer må få beskjed om eventuelle sengevætere slik at de kan følge opp dette under oppholdet. Vår erfaring er at det ikke er noe stort problem på leirskolen og det bør ikke hindre eleven i å reise.

Bildegalleri
Ludvik Og Gjengen
Ludvik Og Gjengen (1)
Spisesalen i hovedhuset. Foto: Christine Stokkebryn
Spisesalen i hovedhuset. Foto: Christine Stokkebryn
IMG 0052 Liten
Vårt kjøkken får de beste skussmål - matkvalitet i alle ledd. Foto: Christine Stokkebryn
Frokostbuffet. Foto: Christine Stokkebryn
Fra frokostbuffeten på leirskole. Foto: Christine Stokkebryn