Valdresregionen har store variasjoner i både landskap og klima, noe som bidrar til at det kan tilbys et stort spekter av opplevelser gjennom hele året.

Valdres er kanskje aller mest kjent for langrennfotturer og sykling. En av de mest populære norske fjellturene er Besseggen, som ligger lett tilgjengelig fra Valdres. Vi har også sykkelruta Mjølkevegensom passerer gjennom noen av våre flotteste fjell- og stølsområder.

Fisking i Valdres er for mange et kjent begrep, og det er ikke uten grunn. I Valdres finnes det utallige små og store fiskevann, med gode muligheter for å få nydelig fjellørret, abbor eller sik.

Valdres er også kjent for sin mangfoldige kultur og unike tradisjoner. Seks av Norges 28 stavkirker ligger herValdres Folkemuseum på Fagernes er Norges fjerde største friluftsmuseum. Valdres har også flest åpne støler i hele Nord-Europa, og mange av dem er åpne for publikum om sommeren. Vandring og sykling mellom stølene er en populær aktivitet og en fin måte å kombinere natur- og kulturopplevelser på.

Du vil finne mye informasjon om opplevelser i Valdres ved å navigere i menyene under. Besøk oss gjerne på ett av våre turistkontor, så kan vi hjelpe deg å planlegge ditt opphold i Valdres. 

Opplevelser - Valdres

Attraksjoner i Valdres

I Valdres er det mange spennende attraksjoner å besøke gjennom hele året. Alt fra flere hundre år gamle stavkirker og flotte nasjonalparker, til et av landets beste friluftsmuseer. 
Attraksjoner - Valdres

Aktiviteter i Valdres

I Valdres er det mye å finne på året rundt! Enten du vil utforske på egen hånd, eller bli med en erfaren og lokalkjent guide, er mulighetene mange. Aktiviteter - Valdres

Festivaler i Valdres

Valdres har et bredt festivaltilbud gjennom hele året. Festivalene er tuftet på våre grunnleggende verdier som støls- og friluftsliv, lokalmat og den brede folkemusikkarven. Dessuten hører fjell og festival usedvanlig godt sammen! Festivaler i Valdres